Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 12-12-11, 00:42   #16 (permalink)
nurcann
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

vefk çalışmalrı çalışmalar ay büyürken, olumsuz çalışmalarsa Ay küçülürken yapılmalıdır. Güneş ve Ay aynı burçtayken yani Birleşim halinde cfsayıldıkları zamanlarda genel kural olarak hiç bir konu hakkmda vefk yapılmaz.
Bu genel kurala rağmen Güneş ve Ay aynı burçtayken ve özellikle de Karaay • zamanında yapılacak olan özel çalışmalar da vardır. Bu çalışmalar çok şerli kabul edilen şeylerdir ve ilerdeki bölümlerde bunlarla ilgili bilgi ve örnek çalışmalar verilecektir. Şimdilik, Güneş ve Ay aynı burçtayken vefk yapılmıyacağını bilmek yeterlidir.
Güneş ve Ay'm birbirlerine yaptıkları açılara göre hangi tarz vefk yapılacağmı belirledikten sonra Yapılacak işin Sert veya yumuşak tabiatlı olmasına göre Ay'm büyüme veya küçülme aşamasında oluşuna bakılır. Bu iki madde değişmez ve şart şeylerdir.
Bundan sonra Ay'ın, küçülme ya da büyüme dönemleri içinde hangi menazillerde olduğuna dikkat edilir ve yapılacak olan işin karakterine göre uygun bir menazil belirlenir.
Bundan sonra da vefkin ait olduğu yıldızm günü düşünülür ve çalışmanın o güne denk getirilmesi mümkünse o gün ya da o yıldızm gecesinde başlanır. En son olarak da günün saat dağılımı bulunarak vefkin yıldızının saati belirlenir.
Bütün bu sayılan faktörlerin bir araya getirilmesi çok zor değildir fakat bazı durumlarda belli bir vefkin yazılabilmesi için gereken en uygun zamanın gelmesi iki veya üç ay da sürebilir. Buyüzden de sadece gün veya gece saatleri
kollanarak, günün hangi gün olacağı, yani gereken yıldızın günü olması ihmal edilebilir. Ya da Ay menazilleri fazla dikkate alınmayabilir fakat en ideali herşeyin yerine oturmasıdır.
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla