Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 12-12-11, 00:42   #17 (permalink)
nurcann
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

Vefk ilmi hakkında çok şey yazılıp çizilmiştir okuduklarım içerisinde yanlış bilgiler yer alsada oratk ve doğru olan noktalarda vardı tecrübelerime istinaden doğru bulduğum ve biraz daha farklı vefk ilmi bilgilerini yazacağım inşallah.Daha vefk yazılımı ile ilgili geniş bilgiler vermeye çalıştık burada ise vefk ilmi nedir konusuna açıklık getirmeye çalışalım

Büyük islam alimleri vefk terip etmek üzerine çok çalışmalar yapmışlardır.Vefk tertibi hesap (matematik) ilmine dayanır, Yukarikibahislerde de geçtiği üzere her harfin (Arabi harfler) karşılığı olarak bir rakam sayı bulmuşlardır. Bu rakam ile bütün Esma! ilâhinin adetleri bulunmuş hatta Kur'andaki bazı sürelerin harfleri rakamlara çevrilerek toplamı hesap edilmiş ve bununla Vekfler tanzim olunmuştur. Bir Vekfi yazmak o Esmayı ve ya âyet kat sayısıyle yazmaya eşit olduğunu söylemişlerdir; insanların üzerindeki manevî hastalıkları def etmek için eskiden böyle Vekfler yapılır» O şahıs bunu üzerinde taşırdı ecnebüer buna «Maskot» tabir ediyorlar. İslâm dininde nazarın değdiği cihetle nazarcıların ve düğüm bağlıyan üfürükçülerin Şerrin'den Allah'a sığınmak vardır. İşte Sûrei Feâk bundan bahseder ve bizatihi Hazreti Peygambere yapılan büyünün bozulması için bu âyetin geldiğini tefsirler beyan eder. Sûrei Nas'-tada Şeytan ve Çin'den bahsolunur ve bunların şerrinden Allaha sığınmamız emrolunur. Kur'anda Çin'den bahseden Cin Sûresi ve Rahman Sûresi de var. Ve daha bazı sûrelerde de mevcut insanlar zaman zaman kendilerini rahatsız eden bu görünmez varlıkların şerrinden korunmak için muhtelif çarelere baş vurmuşladır. Dini folklorumuzda bunlara ait bir çok misaller mevcuttur.
îşte bu Vefk'de bunlardan biridir. Şimdi bunu açıklayalım.
Her harfin bir sayı olarak karşılığı var diyorduk Eski Arabî yazıda 28 harf mevcuttur. Bu harfler ebeet sırasına göre evvelâ 1 — den ona ve sonra Onar onar ve yüzer, yüzer sayıya çevrilmiştir.
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-