Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 12-12-11, 00:47   #22 (permalink)
nurcann
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

Yazılan vefkin kontrolü
Yapılan vefklerin uygunlanmasında başarıya ulaşma ihtimali yüksektir. Çünkü vefk konusu da bir tür ilimdir ve her ilim dalında olduğu gibi bu alanda da netice elde etmek için profesyonel çalışmaların yapılması gerekmektedir.
Genel olarak, yapılan ve üzerinde çalışılan vefklerin çoğu başarısız olmaktadır ve bunun birçok mantıklı nedeni vardır.
Herşeyden önce Güneş ve Ay açıları altında yapılması gereken vefklerin hesaplama ve yazılım farklılığı unutulmuştur. Ayrıca çok gerekli olup olmadığı bilinmemekle beraber Erkek ve Dişi vefkler kuralı uygulanmaz. Tabii vefklerin başarısız olmalarının sebebi bunlarla sınırlı değildir.
1)Vefk yapmaya heveslenen çoğu kimse, herhangi bir kitapta gördüğü, ne işe yaradığınıokuduğu bir vefki, yapım ve hazırlık kurallarına hiç bakmadan aynen kopya etmekte ve sanki düz yazarmış gibi haneleri satır satır yazmaktadır. Bu şekilde yapılan vefke, vefk demek bile doğru değildir.
Bu, aptal bir yazılı, çizili kağıttır. Vefki çalışır hale getiren onu vefk saydıran şey üzerine yüklenen enerjidir ve bu enerji yazılım bir yana daha düşünce, hazırlık aşamasında yoğunlaşmaya başlar.
Vefkin yazılışında belli sıranın izlenmesi, her hanenin yazılışında bir besmele çekilmesi veya bir salavat okunması ya da isteğe göre seçilen bir ayetin veya duanın okunması hep, vefke enerji yükleyen şeylerdir.
Yapılan küçük bir hata bile vefkin enerji dengesini bozmak için yeterlidir.
Bu durumda da yukarda söylendiği gibi,mektup yazar gibi yazılan vefkler tabii ki, hiç bir işe yaramazlar.
2) Vefk yaparken yazılış sırasına uyacak kadar bilgi sahibi olanların bir çoğu da vefki hazırladıktan sonra gereken enerjileri ya da başka bir ifade ile vefkin hâdimlerini aktive etmeyi ihmal ederler ve sadece gereken rutin zikirleri yaparlar. Bu durumda da vefki yapılmış olması ya da yapılmaması farketmez.
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla