Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 01-02-13, 21:10   #3 (permalink)
zeinarda
ziyaretçi
 
Mesajlar: n/a
Konular: 6
Standart




Şimdi Esmaların Burçlarla olan ilişkisine bakalım.....

Meselenin özü şöyledir; Esmalar için acaba burçlarla bir ilgisi var mıdır diye bir soru sormak inanılmaz bir hata olur, çünkü en küçük yapı taşı dediğimizi atomlar bile Esmaların özelliklerin yansıtarak varlığını devam ettirmekte ve diğer her şey ile temas kurmaktadır.



Yaratılan bir şey söz konusu, burada öncelikle Hayy isminin etkisini görüyoruz, evrende her an yeni yaratılışlar sürmektedir, Hayy etkisi sürekli aktiftir, fakat bu Hayy yansımasını Kayyum ile düzene koyamadıktan sonra, yani yaradılış düzensizce bırakıldığında nasıl bir felaket olacağını düşünmeye bile gerek yoktur.

Aynı oluşun içinde ADL ismini tecellisinden tutun da o yaratılanın kendi özellikleri belirleyen tecellilere kadar daha bir çok Esma birleşerek bütünü oluşturur.

Bunu gezegenlere yöneltecek olursak onların yaratılış süreçleri ve yörüngelerindeki düzen ve şaşmazlık Kayyum etkisinden başka nasıl açıklanabilir ki?


Elbette ki aldıkları tek etki bu değildir, gezegenleri sıcak veya soğuk olmaları, içlerinde yaşam barındırıp barındırmamaları, ışığa veya karanlığa yakınlıkları gibi sayılamayacak kadar çok etkinin hepsi Esmaların ona yansıyış dereceleriyle belirlenir.

İşte tüm bu bilgilerle tüm Evrenin olduğu gibi gezegenlerden atomlara her şeyin taşıdığı mananın, görevlerinin ve özelliklerinin o an üzerlerinde taşıdıkları Esmaların derecesine göre belirlendiğini söyleyebiliriz.

Yanlış bir kanı olarak bilinen Burçların Esmalara etki ettiğini değil, tam tersine onların tamamen Esmaların Etkisi altında olduğunu söylüyoruz.

Esmaların her şeyin başlangıcı ve sonu olan var oluşun her noktasını oluşturan Allahın yansımaları olduğunu unutmazsak Esmaların etkisi dışında hiç bir şeyin olamayacağı fikrini çok daha çabuk düşüncelerimizin temeline yerleştirebiliriz.
  Alıntı ile Cevapla
-