Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 04-11-11, 22:49   #1 (permalink)
zafer
AKTİF ÜYE
 
zafer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 01-11-11
Mesajlar: 259
Konular: 58
zafer is on a distinguished road
Standart Lavantanın Faydaları

Lavantanın Faydaları

Bilinen en belirgin özelliği depresyona iyi gelmesidir. Diğer faydalarını gelin birlikte okuyalım.




Her anlamda arınmayla ilgili bir bitki. Kokusuyla hafızayı ve hayali arındırıyor, rengiyle gözü ve bakışı. Yağı çok değerli, sinir sistemini huzur kaçırıcı hislerden arındırıyor, çayı spazmlardan mideyi. Girdiği ortamı tatlandırıyor, yumuşatıyor, gevşetiyor. Hayalden, hülyadan yana bir bitki, kokusuyla temizliği ve arınmayı baki kılıyor, hatırada hoş bir parfüm gözlerde rüya gibi bir renk dillerde lavanta....

Rengiyle ve kokusuyla hayal alemine dair bir bitki lavanta. Kurutulmuş haliyle kokusu ve en uzun süre etkili olan yegane rayihalı ot" diye bahsediliyor.

MARİFETİ ÇOK FAZLA
Şimdi neredeyse olmayan bir hayata dair son koku izi tertemiz çamaşırlar arasında saklı minik lavanta kesesi. Tril tiril giyinen özenli zarif insanların dünyasına dair. Genç kızların çeyiz sandıklarından geleceğe dair umutlarının işareti. Latince Lavandus yani 'yıkanmak' fiilinden alıyor adını. Tertemiz çamaşırlarla çekmecelerde, giyilmemiş mintanlarla sandıklarda buluşması tesadüfen değil yani. Marifeti çok lavantanın, insan hayatındaki yeri de çekmecelerde çamaşır bekçiliğinden çok daha çeşitli. Merkür gezegeninin çifte 'civa'lı burcu İkizler'in bitkisi Lavanta. Sinir sisteminin en vefalı dostu. Zihnini fazla kullanmaktan bedenini uykusuz, ruhunu bitap düşürmeye yatkın kişilerin panzehiri, yatma hazırlığında bir bardak lavanta çayı mesela. Karın çakrasının baş tacı bir bitki, bedenlerimizde bir çanak anten gibi dışarıda olan biten bütün titreşimi toplayıp, ani tepki veren bu bölgenin hezeyanlarından arındırılmanın en etkili yolu yine lavanta. Depresyona karşı etkili, sinir yatıştırıcı, gerginlik giderici, sakinleştirici, bedeni gevşetici. İç dengemizi bozan şiddet, hırs gibi davranışları bedenden savmak için banyo suyumuza birkaç damla yağını damlatmak yeterli, sağlık için yağı pek kıymetli. Birkaç damlasıyla şakaklarımızı ovmak, mesela gergin kasları rahatlatıyor. Kokusunun yaratacağı hülyalı hal de cabası. Bağırsaklar ve sindirim sistemi üzerinde de etkili. Antiseptik özelliği nedeniyle son dünya savaşında medikal malzemenin az olduğu koşullarda yapılan ameliyatlarda çok kullanılmış. Sinek kovmakta faydalı, birkaç damla yağı vücudunuza sürdüğünüzde yaz geceleri hücuma uğradığımız haşarata karşı doğal bir korunma sağlayabilirsiniz. Romatizmalı eklem yerlerinize sürdüğünüz takdirde ağrıyı dindirmekte etkili. İlaç ve madde bağımlıları için de öneriliyor.

Alıntıdır.
__________________
Sen ol da ister yar ol ister yara; Lütfunda hoş kahrın da.
zafer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-