Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 25-11-11, 04:55   #19 (permalink)
nurcann
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

Rüyada Değirmen Görmek

Rüyada degirmen görmek aile halkının sıkıntı ve darlıktan kurtulmasını ,fakirlikten sonra zenginlige ve bekar için evlenmeyi işaret eder.
Degirmen bulunmayan bir evde degirmen görmek şiddet ve çetinlige yorulur.
Eger degirmen de ekmek ,et veya bal ögütülüyorsa bu aile halkının sevincini ifade eder.
Degirmende bugday veya arpa gibi faydalı bir şey ögütüldügünü görmek işlerin kolaylıgına rızkın bolluguna ve şifaya yorulur.
Rüyada degirmenin döndügünü gören kimseye degirmende ki un kadar mal isabet eder.
Degirmenin agır aksak dönmesi piyasada ki pahalılıktır.
Bir kimse eliyle degirmeni döndürdügünü görse dinin de geçiminde ona itimat edilir.
Rüyada degirmen görmek düşmanlık ve farehlıga işarettir. Degirmenin kimin malı oldugunun bilinmemesi düşmanlıkla, eger sahibi biliniyorsa veya rüya görenin malı ise bu düşmanlık onlara karşıdır. Bir degirmen taşının bugdaysız ve boş döndügünü görmek yolculuga ; taşın bugday veya diger hububat ögüttügünü görmek dünya halinin şöyle devam ettigine delildir.
Rüyasında degirmen taşının demirden veya bakırdan oldugunu görmek, kadınlar yüzünden halk arasında düşmanlık oluşmasına; su degirmenini eliyle çevirdigini görmek kimseden yardım göremeyerek işlerini kendi eliyle idare edecegine işarettir.
Bir degirmen görmek beş şekilde tabir olunur: devlet başkanı, başbakan, kuvvet, kahramanlık,zabıta memuru. Degirmen yeri görmek de bir başkan veya hatırlı bir kimse ile ta’bir olunur.
Bir degirmenin gerek su ve gerek hayvan veya başka bir şeyle döndügünü görmek hayır ve bereket gelmesine ,rızık bolluguna,kolaylıga delalet eder. degirmen çarkı döner ise, savaşa; dönmezse eşe delalete eder. El degirmeni ile un ögüttügünü gören ,büyük bir hayra erer ve elinin emeginden kazandıgı parayı fakirlere dagıtır. Bir rivayete göre hayırlı ve zengin bir kadın ile evlenir. Degirmen çarhının çalındıgını veya kırılıp parçalandıgını görmek, rüya sahibinin veya degirmen sahibi biliniyorsa onun ölümüne delalet eder. yel degirmeni görmek de su su degirmeni gibi yorumlanır. Amcak bunda çarh yerine yelkenleri, yani kanatları dikkate alınmalıdır. Ateş ve gazla çalışan degirmen görmek de yine bu şekilde yorumlanır.
Yel degirmeni savaş ve ölümle tabir olunur. Halkın bugdayı ögütmek için bir yel degirmeni yaptıran halk arasında hükmetmek üzere meclise girer. Eger halktan biri ise rızkını elde etmek için bir şeyle ugraşır. Yel degirmeninin kanatlarını boyalı ve nakışlı görmek geçiminin güzel olmasına ,maksadına ermeye, işlerinin yoluna girmesine delalet eder. yel degirmeninin kanatlarını açtıgını görmek ondan fayda ve menfaat gelecek olan bir işe başlamaya kanadı olmayan yel degirmeni ile un ögüttügünü görmek evlenmeye işarettir.
Degirmenin bugday yerine insanları ögüttügünü görmek fitne ve fesat bir çok kimselerin öülümünhe yenilmeyen bir şeyi ögüttügünü görmek rızık çokluguna ,ucuzluga ,hastalıktan şifaya delalet eder. Degirmende kına ,hatmi ve benzeri şeyleri ögütmek temizlige ,hastalıların önünün alınmasına ,keder ve sıkıntının yok edilmesine ,borçların ödenmesine işarettir.
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla