Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > ASTROLOJİ BÖLÜMÜ > Burçlarınız

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sorunsuz Mutlu İlişkiler İçin... Gülşen Pozitif Düşünebilme Teknikleri 0 05-09-12 12:07
Dini Semboller Ve Elementler Hakkında nurcann Sayılar Ve Sembollerin Gizemi 5 10-12-11 02:18

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 16-03-13, 10:04   #1 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
SUMASALI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 30-09-12
Mesajlar: 1.478
Konular: 421
SUMASALI is on a distinguished road
Standart İlişkiler ve Elementler

İlişkiler ve Elementler

Elementler ilişkilerimizi anlama yönünde çok şey söylerler

İlişkilerimizi anlamak biraz kendimizi anlamak gibidir. İki kişi arasındaki çekimler ve itilimler, duygusal beklentiler, tavizler ve destekler zaman içerisinde bir dengeye, gerçek bir ilişkiye oturabilir. Astrolojik açıdan, ilişkilerimizi anlayabilmek için, elementlerin kendi aralarındaki etkileşimine bakmak kısa ama açıklayıcı bilgiler verebilir. Kuşkusuz bunu görebilmek için haritanızda en çok hangi elementin baskın olduğunu, hangisinin de eksik kaldığını bilmelisiniz. Nitekim çoğunlukla kendimizde eksik kalan elementin güçlü olduğu kişilere yönelir, sanki kendi eksiğimizi gidermeye çalışırız.

En azından, bunu anlayabilmek için, Güneş, Ay ve yükselen burcunuz elementlerine bakmak kabaca da olsa yeterli olacaktır. Bunu internette haritanızı çıkararak öğrenebilirsiniz, örneğin Horoscope and Astrology - Homepage - Astrodienst ziyaret edilebilir. Her durumda, haritanızda Güneş!in, Ay’ın ve yükselen burcunuzun elementine bakın. Çünkü bu üçü haritanın temel unsurları gibidir.

Ateş
Koç
Aslan
Yay
Toprak
Boğa
Başak
Oğlak
Hava
İkizler
Terazi
Saka
Su
Yengeç
Akrep
Balık

Eğer üçü de birbirinden farklı ise, bir ağırlık yoksa, en azından duygusal konular açısından Ay’ınızın bulunduğu elemente bakın. Zira Ay, duygusal ihtiyaçları, empati kurabilme yeteneğini, ilişkileri birbirine derinden bağlayan unsurları açıklar. Ay ilişkiler açısından her zaman en önemli unsurlardan birisidir, bebeklikten başlayarak nasıl bir duygusal atmosfer içinde olduğumuzu anlatır. Aynı değerlendirmeyi sevgiliniz ve arkadaşınız için de yaparak onun da, bu üç göstergesinin, ağırlıklı olarak hangi elementte olduğuna bakın ve ilişkilerinizin genel tonunu farkedebilmek için aşağıdaki element kombinasyonlarına göz atın.

Ateş-Ateş: Aynı element birbiri ile kolay etkileşime girip, kabullenme ve uyum içerisindedir. Ortak bir motivasyon söz konusudur. Ancak kimi zaman bu kombinasyonda taraflar birbirlerini çatışmaya sürükleyebilirler. Özellikle ortak amaçlar yoksa kişilik çatışması yaşanabilir.

Ateş-Toprak: Bu kombinasyonda taraflar birbirlerini çok kolay anlamayabilirler hatta kırıcı olabilirler ancak iş hayatında taraflar kendi yeteneklerini bir araya getirerek daha uygun bir ilişki oluşturma imkanına sahiptirler. Ateş Toprak’ı yavaş bulurken, Toprak Ateş’i fazla dominant görebilir.

Ateş-Hava: Bu kolay harekete geçen ve birbirini heyecanlandıran, pek çok konuda akıcı ve hareketli olabilecek bir kombinasyondur. Beraberliğin gücü yüksektir. Ancak bu beraberliğin kök salması için özellikle Ay’ların uyumlu olması önem kazanır.

Ateş-Su: Bu inişli çıkışlı, tutkulu, aşk ve nefret arasında gidebilecek, aşırılıkları olan bir kombinasyondur. Taraflar arasında güçlü bir çekim olabileceği gibi, düşmanlık da hızla gelişebilir. Bu beraberlikte objektif kalabilmek zordur, her iki taraf da güdüsel, düşünmeden hareket edebilirler.

Toprak-Toprak: Bu beraberlikte sağlamlık ve uzun vadede bağlayıcı güçlü alışkanlıklar vardır. Daha muhafazakar bir ilişkidir. Taraflar ilişkiye daha gerçekçi ve özellikle fonksiyonel şekilde yaklaşabilirler. Uzun vadede bu beraberliğin daha fazla heyecana ve yeniliğe ihtiyacı olabilir.

Toprak-Hava: Bu kombinasyonun birbirini tanıması, anlaması zaman alabilir, ancak mantık düzeyinde daha dengeli bir beraberlik kurulabilecektir. Taraflar duygusal alanda birbirlerinin ihtiyaçlarını görmekte zorlanabilirler. Eğer Ay’lar uyumlu ise beraberlik çok daha istikrarlı ve pozitif olabilir.

Toprak-Su: Bu birbirini derinden anlayan ve ortak bir güven atmosferi yaratabilen uyumlu bir beraberlik olabilir. Toprak, Su’ya destek olur, Su ise Toprak’ı besler. Ancak kimi zaman hareketsizlik ve can sıkıntısı, alışkanlık haline gelen durumlar beraberliğin heyecanının tükenmesine de yol açabilir.

Hava-Hava: Bu beraberlik arkadaşlık ve ortak meraklar için çok canlı, iyimser ve harekete geçiren bir atmosfer sunar. Taraflar birbirlerini kolayca anlarken, özgürlüklerine de saygı duyarlar. Ancak beraberliğin kök salabilmesi için Ay’ların da uyumlu burçlarda olması gerekir, aksi halde kolayca dağılabilirler.

Hava-Su: Bu beraberlikte taraflar birbirlerinden çok farklı olsalar da, ortak ilgi alanları yaratarak, yumuşak, zarif bir beraberlik geliştirebilirler. Ancak Hava bağımsızlık ararken, Su bunu çok kolay anlamayabilir. Su Hava’ya göre çok daha derinlerde ve koruyucudur. Su ise Hava’yı fazla soğuk ve aşırı diplomatik hatta hesapçı bulabilir.

Su-Su: Bu kombinasyonda taraflar hiç konuşmadan bile, duyguları ve sezgileri ile birbirlerini iyi anlayabilirler. Bu son derece özel, çoğu zaman kapalı ve başkaları tarafından tam anlaşılamayan, derin bir beraberliktir. Duygusal bağlar güçlüdür fakat taraflar birbirlerini duygusal açıdan aşağı çekerek depresif de kılabilirler.

alıntı
__________________
''yâ leytenî küntü turâbâ"
" keşke toprak olsaydım "...
SUMASALI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:17.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz