Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > DİLEK DUALARI > Çeşitli Sıkıntı Duaları

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Her Hacet İçin Büyük bir Salavat zeinarda Hacet Duaları Ve İstek Duaları 0 23-04-13 14:31
Büyük Hacet Duasi Hun Hacet Duaları Ve İstek Duaları 2 06-01-13 11:12
Çok Büyük Bir Korunma Duası mek444 Korunma Duaları 1 05-01-13 00:37
En Büyük 76 Günah nesil266 Dinimizi Öğrenelim 8 07-09-12 08:43
Çogüzel Mini Gece Elbiseleri 2011 nurcann Bayan Modası 0 21-08-11 23:48

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 08-12-13, 18:27   #1 (permalink)
 
Üyelik tarihi: 08-12-13
Mesajlar: 75
Konular: 68
EbRuSh is on a distinguished road
Post İhtiyaçların Te’mini ve Belâların Def’i İçin Büyük Bir Münacaat

İhtiyaçların Te’mini ve Belâların Def’i İçin Büyük Bir Münacaat

İhtiyaçların Te’mini ve Belâların Def’i İçin Büyük Bir Münacaat
‎*‎ ‎*‎ ‎*‎
Allah’ım! Bir vecîbe olarak omuzlarıma yüklemeseydin, ben katiyen Sen’in zikrine teşebbüs edemezdim. Sen’i şânına layık şekilde zikretmeye güç yetiremeyeceğime göre nasıl teşebbüs edebilirdim ki! Ben nerede, Sen’i takdîs edecek biri olmak nerede!? Sen’in üzerimizdeki en büyük nimetlerinden biri hiç şüphesiz Yüce Zât’ını zikrini lisanlarımıza akıtman ve Sen’i tenzîh ü tesbîh edip, huzurunda dua dua yalvarmamıza müsaade etmiş olmandır. –Sana bin kere, yüzbin kere, milyonlar kere şükürler olsun!- Rabbimiz, üzerimizdeki nimetini tamamla ve bize tenhada veya bir toplulukta, gece-gündüz, açık ve gizli, rahatlıkta-zorlukta hep Sen’in yâdınla oturup kalkmayı nasip et.. bizi hep dupduru, katışıksız amellerde kullan.. hata, kusur ve günahlarımızı da ince hesaba tabî tutma ve ne kadar varsa hepsini mağfiret buyur!
Allah’ım! Selim kalbler hep Sen’in sevdana tutulmuşlar, farklı farklı gönüller sadece Sen’in marifetin etrafında biraraya gelmişlerdir. Kalbler sadece Sen’i anmakla itmi’nan bulur, his ve heyecanlar da yalnızca Sana vâsıl olunca sükuna ererler. Her yerde sayısız lisanlarla tesbîh edilen Sen; bütün zamanlarda kendisine yönelinip ibadet ü tâatta bulunulan Sen; varlığına bir başlangıç ve son olmayıp her zaman varolan Mevcûd-u Ezelî Sen; çeşit çeşit dillerle kendisine dua dua yalvarılan Sen; bütün kalblerin tâzimle yâd ettiği de yine Sen’sin. Rabbim! Bu zamana gelene kadar zikrinden başka neyi lezzet zannetmişsem; ünsünden hariç hangi şeyde rahat bulduğumu düşünmüşsem, yakınlığının dışında neleri sürûr vesilesi addetmişsem ve Sana tâattan başka ne tür şeylerle meşgul olmuşsam, onların hepsinden dolayı tevbe ediyor, bağışlanma diliyorum.
Ya Rabbelâlemîn! Sen, Kur’an-ı Mübînin’de, “Ey iman edenler! Rabbinizi çok çok zikredin!”, “O’nu sabah-akşam hep tesbîhlerle anın!”, “Siz kendi idrak ve gücünüz ölçüsünde Beni anın ki, daralıp sıkıştığınızda Ben de sizi anayım!” buyuruyorsun. Sen’in bütün beyanların haktır ve biz hepsine “Âmennâ ve saddeknâ!” diyoruz. Bize zikrinden uzak kalmamamızı emrediyor ve ona karşılık şânına yaraşır bir şekilde bizi anmakla şereflendireceğini vaadediyorsun. Ey Zikredenlerin en Güzeli ve Merhametlilerin en Merhametlisi Rabbimiz! Biz Sen’i emrine muvafık bir tarzda zikretmeye gayret ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Sen de, ne olur, va’d-i sübhânîni yerine getir ve sürûra susamış bu kapıkullarının gönüllerine bir nebze olsun ferahlık sal!
Amin
‎*‎ Bu dua El-Kulûbü’d-Dâria’nın 639-640. sayfalarında geçmektedir.
EbRuSh isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 09-12-13, 10:22   #2 (permalink)
AKTİF ÜYE
 
Üyelik tarihi: 23-01-13
Mesajlar: 179
Konular: 49
şimşek is on a distinguished road
Standart

amin amin emeğine sağlık Allah razı olsun canım.
şimşek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:42.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz