Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > DİLEKDUASI FORUM > Dilekduası Serbest Kürsü

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İslama Göre Ufolar mek444 Uzayın Gizemi 1 15-06-14 12:30
Burçlara Göre Esmalar dilekduasi Esmaül Hüsna Duaları 8 04-05-13 21:07
Ülkelere Göre Kahvaltı !! SUMASALI Yemek Yapalım 0 02-11-12 14:16
Burcunuza Göre Dua Gününüz nurcann Burçlarınız 7 30-10-12 16:09
Riyazet Hali Nedir Nasıl Yapılır dilekduasi HAVAS İLMİ KONULAR 7 28-02-12 12:27

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 04-02-13, 01:16   #1 (permalink)
Hun
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 30-09-12
Mesajlar: 1.505
Konular: 724
Hun is on a distinguished road
Standart Çizilen Şekle Göre Ruh Hali

Çizilen Şekle Göre Ruh Hali

Karalamalar yaparken kişiliğimizideki sırları ele veriyoruz...biliyor musunuz?
karalama yaparken kullandığımız harflerin birbirine bağlı olması, sabit fikirliliğin göztergesiymiş.
# yaptığımız karalamaların içinde kare kutucuklar varsa, keskin bir zekaya sahip olduğumuzu gösterirmiş.

# eğer yaptığımız karalamaların içinde halkalar, daireler varsa bağımsız bir zekanın göstergesiymiş. böyle insanlar sistem içi başarılar yerine, bireysel başarılara inanan insanlarmış.
# aşırı sağa yatık karalama yazıları; dışa dönük bir kişiliğin, tam tersi olan karalama şekli ise; içine kapalı bir kişiliği temsil ediyormuş.
# yaptığınız karalamaların içinde yumuşak daireler, düzensiz harfler; sorunları çözmede pratik yapıcı biri olduğunuz anlamına gelirmiş.
# karalamaların içinde sık sık gemi, uçak, araba gibi çizimler varsa bulunduğunuz yerden, hayattan kaçıp kurtulma isteğini temsil eder.
bununla birlikte karalamalarınızı sayfanın hangi köşesine yaptığınız da önemli. şekillerin sol tarafa yoğunlaşması geçmişe, sağa yoğunlaşması geleceğe dönük bir sosyal karakter olduğunuzu gösterir.

Çoğumuz, elimize bir kalem geçirince küçük şekiller çizmeye başlarız. Şimdilerde psikologlar, kişilerin ruh dünyalarına ayna tutmak amacıyla bu küçük şekillerden yararlanmaya başladılar...

ELİNİZİN altında bulunan kağıt parçalarına farkında bile olmadan çizdiğiniz şekiller, sizin ruh halinizi ele vermeye yetiyor. Bu konudaki ilk araştırmalar ve bulgular, psikanalizin babası sayılan Sigmund Freud'un sayesinde saptanmıştı. Psikiyatristler, ellerinin altındaki örnekler sayesinde hastalarının sorunlarını daha kolay günışığına çıkarmaya başlamışlardı. Öyle ki, çeşitli karalamaların anlamlarını kapsayan kitaplar elden ele dolaşmaya bile başlamıştı.

Bilinçaltında gizli kalan duygu ve düşünceleri, bir kağıt parçası üzerindeki şekillerin açıklaması, gerçekten şaşırtıcı bir keşifti. Sakın, ‘‘Ben hiç öyle şekiller çizmem’’ diye bir iddiada bulunmayın. Mutlaka zaman zaman ve farkına varmadan bir yerlere şekiller çiziyorsunuzdur. Ne düşündüğünüzü bilmeden ve herhangi bir cismin resmini yapmayı düşünmeden çizdiğiniz şekiller aslında sizi ele veriyor. Psikiyatristlere rehber olan şekillerden bazıları hakkında size de bilgi vermek istiyoruz. Böylece belki kendinizi daha iyi tanıma fırsatını bulursunuz. Kendi kendinizin psikoloğu olup iç dünyanızda kopan fırtınalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Kuşkusuz şekillere verilen anlamların birer matematik formülü gibi kesin olduğunu söyleyemeyiz. Sadece yıllar boyunca ruhbilimcilerin yaptıkları çalışmalardan sonra vardıkları sonuçları sizlere aktaracağız. Kendinizi daha iyi tanımak için aynaya değil, defter köşelerine, kağıt parçalarına rasgele çizdiğiniz şekillere bakın...

Şekiller anlatıyor

Resim yapmak amacıyla kalemi elinize aldığınız zaman çizgilerinize büyük özen gösterirsiniz. Ama duygularınızın, düşüncelerinizin dışa vurumu sayılan o küçük şekillerin çizilmesinde aynı özeni göstermezsiniz. Psikiyatristler, kişilerin belli bazı şekilleri çizmeye meraklı olduklarını saptadılar...

ÜÇGEN: Öğrenmeye susamış, araştırıcı, tehlikelere atılmayı göze alan ve güçlü bir iradeye sahip biri sürekli üçgen çizer. Bu kişi zor karar verir ama hiç kimse onu kararından döndüremez.

KÜP: İşte size pratik, gerçekçi biri. Güven altında olmaya büyük önem verir, mesleğinde ve ilişkilerinde sağlam temeller kurabilmek için canla başla çalışır. Küp çizen kişilerin hayal güçleri kuvvetlidir aynı zamanda prensip sahibi olurlar.

YILDIZ: Altı köşeli yıldız çizen kişilerin insan doğasının erkek ve dişi yanları arasında bir denge kurabildikleri anlaşılır. Meraklı, öğrenmeye açık, konuları derinlemesine inceleyen kişilerdir.

KALP: Aşırı derecede duygusal kişiler, akıllarına estikçe kalp çizerler. Aşkta sadakat onlar için çok önemlidir. Her daim hislerinin sesini dinleyerek hareket ederler.

ÇİÇEK: Daha çok kadınların çiçek resmi çizdiklerini söylenebilir. Hayatlarının en romantik dönemini yaşayanlar çiçek çizmeye meraklı oluyorlar. Bu kişiler duyarlı ve dost canlısı olurlar.

KUŞ: Uçan bir kuş çizen kişilerin hayal güçleri çok kuvvetlidir. Her zaman büyük hayaller peşinde koşmaya bayılırlar. Ayrıca seyahat etmeyi, macera yaşamayı da severler.

DAİRE: Daire şekli sonsuzluğu, bütünlüğü, birliği ve korumayı simgeler. Kalbi sevgi dolu olan esprili kişiler, daire çizmekten hoşlanırlar. Genelde kendilerini ikinci planda tutarlar.

PARALEL ÇİZGİLER: Soğukkanlı ve acil durumlarda hemen harekete geçmeyi başaran kişilerdir. Ne istediklerini çok iyi bilirler. Eğer çizgiler diagonal çizilmişse, o kişinin lider olma eğiliminde olduğu söylenebilir.

KARE: Ciddiyeti, kararlılığı simgeler. Pratik amaçlara yönelen ve özü sözü doğru kişiler kare çizerler. Hayatlarını güvence içinde sürdürmeye çalışırlar.
Alıntı
Hun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 04-02-13, 02:57   #2 (permalink)
zeinarda
ziyaretçi
 
Mesajlar: n/a
Konular: 6
Standart

İçiçe çizilmiş daireler,dairelerin içine yerleştirilmiş yıldız ve kareler.....
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:22.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz