Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > DİLEKDUASI FORUM > Dilekduası Serbest Kürsü

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HAFIZAYI KUVVETLENDİRMEK İÇİN denk_35 Diğer Dua Ve Zikirler 5 16-11-13 14:24
BOL RIZIK İÇİN nurcann Bereket Duaları 5 10-12-11 04:46
NASİBİN AÇILMASI İÇİN DUA nurcann Nasip Kısmet Duaları 5 10-12-11 04:40
TALİHİN AÇILMASI İÇİN DUA nurcann Nasip Kısmet Duaları 5 10-12-11 04:40
EVLENEBİLMEK İÇİN OKUNACAK DUA nurcann Nasip Kısmet Duaları 5 10-12-11 04:38

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 25-01-14, 14:43   #1 (permalink)
 
zeytınn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15-05-13
Mesajlar: 1.171
Konular: 73
zeytınn is on a distinguished road
Standart YENİ BİR İŞ KURACAKLAR İÇİN İŞ PLANI.

YENİ BİR İŞ KURACAKLAR İÇİN İŞ PLANI.

Standart Yeni Bir İş Kurmak dikkat edilmesi gerekenler

YENİ BİR İŞ KURACAKLAR İÇİN İŞ PLANI

Ekonomik olarak bağımsız olma isteği, hızla değişen yaşam koşulları bir çok kişiyi bilgi ve becerilerine güvenerek kendi işinin sahibi olmaya motive etmektedir.

Gerek bilgi ve beceri gerekse koşulların değerlendirilmesiyle açılan birçok küçük işletme çabaların, koşulların ve bilginin doğru değerlendirilmesi, işin doğru yönetilmesi ile karlı işletmelere dönüşebilirler.

Bir iş kurarken nelere dikkat edilmelidir?

Kuracağınız iş ne olursa olsun ilk olarak dikkatli bir şekilde yasal konuları, işinizi kurmanız gereken mekanın uygunluğunu, yapacağınız iş için başlangıç seçimlerinizin gelecekte size para ve zaman kaybı yaratıp yaratmayacağını düşünmelisiniz.

Çoğumuz zaman planlamasının önemi konusunda birçok şey duysak da, kendimize bir zaman planlaması yapmaktan kaçınırız. Oysa bir işe başlarken ya da işimizi sürdürürken yapacağımız zamansal programlar vakit kaybını azalttığı gibi kendimizi kontrol etmemizi, bunun sonucu olarak planladığımız işleri ertelemememizi sağlar. Kendi işinizi kurarken herşeye öncelikle haftalık bir iş planı hazırlayarak başlayabilirsiniz. Bu plan içerisine yapmak zorunda olduğunuz işleri, sorumluluklarınızı listeleyebilir hatta yapılması en zor ya da erteleyebileceğiniz işlere öncelik verebilirsiniz. Bu işler için ne kadar vakit ayıracağınızı yazmayı unutmayın.

Haftalık planlarınızı yaptınız ve işiniz için uygun bir mekan arıyorsunuz. Nelere dikkat etmelisiniz?

Nasıl bir yere ihtiyacınız var, işiniz için doğru bir yer nasıl olabilir,düşündüğünüz mekan yapmayı düşündüğünüz iş için yeterli büyüklükte mi? İş yerinin size getireceği maliyetler makül müdür? Çevredeki iş yerleri nelerdir ve sizin işinizi ne yönde etkiler gibi soruları sormalı, iş ilişkisinde olduğunuz diğer kişilerin de fikirlerini almalısınız. Sizin aklınıza gelmeyen bir konu, bir başkasının aklına gelebilir.

Planlarınızı ve ön hazırlıklarınızı yaptınız. Bir iş planı hazırlamaya ne dersiniz?

İş yeri açarken ya da işe başlarken bir iş planı yapmak hatta bir plan yazmak biraz garip ya da alışılmamış gelebilir. Oysa işiniz çok küçük ya da çok yeni olsa bile, düşünceleri yazmak daha net hedef belirlemenizi, işinize daha objektif yaklaşmanızı sağlayabilir. Kendinizi işiniz konusunda daha programlı hissedeceğiniz gibi, iş fikirlerinizi başkalarına da aktarabilmenizi sağlar.

İş planı yapmaya karar verdiniz. Bir iş planı yaparken nelere dikkat edeceksiniz?

Kapak; iş planınızı yazmaya öncelikle bir kapak hazırlayarak başlayabilirsiniz. Firmanızın adı, adresi, telefon ve faks numaraları, elektronik posta adresi, web sitesi, iş sahiplarinin isimleri gibi tanıtıcı bilgileri yazmalısınız.

Amaç; işiniz neden başarılı olacak? Bu işi yaparken nasıl başarılı olacaksınız? İşinizi farklı yapan konular nelerdir? Bu işte nelere odaklanacaksınız? İş konusundaki tecrübeleriniz nelerdir? Bu sorulara vereceğiniz yanıtlar hem amacınızı netleştirecek hem de yardım almanız ya da ihtiyaç duyduğunuz bilgileri tanımlamanıza yardım edecektir.

İş tanımı; işinizi gerek yasalsal yapısı gerekse faaliyetleri konusunda açıklayan tanıtıcı nitelikte bir bölüm oluşturmalısınız. Şirketinizin tipi nedir? Tam olarak işiniz nedir; bir ürün ya da hizmet üzerine mi çalışacaksınız? İşinize nasıl başladınız; yeni kurulum, satın alma, temsilcilik vb.

Peki, şirketinizde organizasyon ve yönetim nasıl olacak? Kim ne yapacak? İster bir kişilik, ister çalışan sayısının fazla olduğu bir şirket olsun, işlerinizin gelecekte öngördüğünüz büyüme planlarınıza uygun olarak taslak bir dağılımını yapabilir, bir şema çıkarabilirsiniz.

Düşündüğünüz pozisyonlar için elemanlarınızda aradığınız özellikleri, ücret durumunu, haftalık ve aylık çalışma planlarını, tahmini giderleri planlayabilirsiniz.

Hesaplar; Hangi banka şubesi veya şubelerinde hesap açacaksınız? Şahsi/ aile hesaplarınız ile iş hesaplarını birbirine karıştırmayın. İleri de tahsilat ve tediye işleriniz için bu tür hesaplara ihtiyacınız olacaktır.

Kredi değerlendirmenizin olabilmesi için, bir takım iş faaliyetlerinde bulunmanız gerekir. Borçlarınızı zamanında ödeme durumuna göre değerlendirmeniz yapılır. Eğer geçmişteki kredi itibarınız zayıf ise, konuyu uzmanlarına danışın.

Bir işin en önemli kısmı: Pazarlama
Pazarlama planı, işinizin gerçekleşebilirliğini en iyi anlatacak bölümdür. Satışların sürekli artabilmesi için, kuruluşun ve kişinin pazarda tanınır olması gerekir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar;
Pazarınız nedir?

Müşteri profiliniz nedir? Tipik müşterileri ve özelliklerini tanımlayın. Pazarı ekonomik olarak tanımaya ve tarif etmeye çalışın. Nihai tüketici, mağaza, dağıtım kanalları, toptancılar açısından konumunuzu belirleyin.

Pazarlama konusunda en önemli konularda biri ise rekabet durumudur. İşinizin pazardaki rekabet durumunu değerlendirdiniz mi?

Doğrudan ve dolaylı rakiplerinizi belirleyip, benzer veya muadil ürün veren kuruluşları daha yakından tanımaya çalışın. Ürün ya da hizmetinize en yakın olanlar hangileridir, size özel bir ürün ya da hizmetle rakiplerinizden ayrılıyor musunuz? Rakiplerinizin işeri ne durumda; büyüyor mu, küçülüyor mu? Rakiplerinizle kendinizi karşılaştırın, bunu yaparken dürüst olmaya çalışın, rakipleriniz karşısında ürünlerinizi daha az rekabet edebilir buluyorsanız bu durum, eksik olan konuları tamamlamak ve başarınız için size bir yön verecektir.

Rakiplerinizi değerlendirirken pazarın ne kadarını kendi elinizde tutabileceğinizi değerlendirmeyi unutmayın.

Fiyatlandırmanız nasıl?

Bir ürün veya hizmetin fiyatını tespit ederken, ürün veya hizmetinizin müşteri için ne değer ifade ettiğini düşünün. Daha önce verdiğiniz puanlara göre, ürün/hizmetiniz çok yüksek puanlara ulaştı ise, fiyatınız için yüksek seviyeler düşünebilirsiniz. Ancak, eğer pazarda tek değilseniz, kapı aralığına ayağınızı sokabilmeniz ve pazara girebilmeniz için fiyatınızı aşağı çekmeniz gerekecektir. Pazarda yer edindikten sonra fiyatınızı artırmayı düşünebilirsiniz. Fiyat artışı her zaman zor ve risklidir. Nihai fiyatı pazar belirler. Bir arkadaşınızı rakip mağazalara gönderin. Rakiplerinizin fiyatlandırma politikasını inceleyin. İndirim yapıyorlar mı? Özel satış günleri var mı? Fiyat lideri mi? Bazı bilgileri telefonla da alabilirsiniz. Eğer fiyatınız maliyetlerinizin üzerinde değil ise kısa zamanda finansal sıkıntıya düşersiniz.
Fiyat stratejiniziözetleyin.
Satış planınız var mı?

Nasıl satacağınızı, dağıtacağınızı veya hizmet vereceğinizi tanımlayın. Spesifik olun.
Satış faaliyetini nasıl organize edeceğinizi belirtin.

Dağıtım ve pazarlama faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu biliyor musunuz?

Her bir ürün veya hizmet, pazarlama planının bir parçası olarak kendi tanıtım stratejisine ihtiyaç duyar. İşiniz ile ilgili bir tanıtım kampanyası hazırlamadan bazı temel varsayımları gözden geçirelim.
Tanımına göre reklam, maliyeti olan, kişiye özel olmayan, aynı anda geniş bir potansiyel müşteri grubuna hitap eden bir tanıtım aracıdır. Reklam, firmanınızın ürün ve hizmetleri hakkında, müşterileri bilgilendirme, ikna etme ve hatırlatma amacı taşır. Her bir reklam faaliyetinin spesifik hedefi vardır.
Firmanızın hedefleri ve ayırabileceği bütçe imkanlarına göre, ne tür reklam ve tanıtım faaliyetlerinin sizin için uygun olduğunu düşünün. Müşteri profilinizi gözden geçirin ve yazılı olarak tanıtım ve pazarlama hedeflerinizi belirleyin.
Bir sonraki adım şu soruların cevaplarını hazırlamak olmalıdır:
· İş ile ilgili ne söylenmeli ve nasıl tanımlanmalı?
· Hangi reklam aracı kullanılmalı?
· Reklam için ne kadar harcanabilir?
· Reklam programı nasıl uygulanacak?
· Reklamın etkinliği nasıl ölçülecek?
FİNANS PLANI
İş planınızın en kritik bölümü finansal konular üzerine olan bölümüdür. Bu bölüm için yapacağınız hazırlık çalışmaları, işinizin en zor yılları olacak olan başlangıç yıllarında sizin dalgalı suları aşmanıza yardımcı olacaktır.
İşinizi üretken biçimde yönetebilmek için, finansal planın detaylarına girmeden önce, bazı temel muhasebe bilgileri gerekli olacaktır. Bu bölüm finansal hesaplamalar yapmanıza ve bunları uygun bir formatta düzenlemenize yardımcı olacaktır.
İşinizde hem alım hem de satım için sadece nakit kullanılıyor ise, hesaplarınızı izlemek daha kolay olacaktır. Tüm giriş ve çıkışları dikkatlice kasa defterine kayıt etmek hesap durumunuzu takip etmek için yeterli olacaktır. Kasa ve banka hesabınızdaki meblağın artması ya da azalması, size işlerin gidişatı ile ilgili iyi fikir verecektir.
Ancak, işler büyüyüp de vadeli alım ve satımlar devreye girmeye başlayınca işler biraz karışacaktır. Yine nakit hareketlerinizi doğru bir biçimde kayıt etmenize rağmen, artık sadece kasa veya banka hesabınıza bakarak işlerin gidişatını tahmin etmek mümkün olmayacaktır. Hatta işiniz karlı olmasına rağmen, yanlış nakit yönetiminden ötürü işiniz batabilir bile.
Eğer muhasebe bilginiz yeterli değil ise, mutlaka uzman bir muhasebeciden destek almalısınız.

Bu metin yeni bir iş kuracak olan girişimcilere genel bir fikir vermek amacı ile hazırlanmıştır. Yapacağınız iş planı için gerek yapısal gerekse finansal planlarda yardımlar alabilirsiniz. Girişimcilik ve iş planı konularında ABİGEM ile irtibat kurabilir, danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

kaynak mynet
zeytınn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Bookmarks

Etiketler
iş kuranlara dikkat hususları


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:40.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz