Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > DİLEKDUASI EVRENSEL ENERJİLER > Farkındalık Ve Bilinçaltı Konuları

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilinçaltı Farkındalık Ve Esmalar nurcann Farkındalık Ve Bilinçaltı Konuları 5 10-12-11 02:52
Farkındalık Tasavvuf Arasındaki Bağlantı nurcann Farkındalık Ve Bilinçaltı Konuları 5 10-12-11 02:51
Farkındalık Nedir Önemli Bilgiler nurcann Farkındalık Ve Bilinçaltı Konuları 5 10-12-11 02:51
Ay Falı Nedir Öğrenelim nurcann Fal Ve Tarot Konuları 5 10-12-11 02:22
Zar Falı Nedir Öğrenelim nurcann Fal Ve Tarot Konuları 7 10-12-11 02:22

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 21-11-11, 19:26   #1 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart Farkındalık Meditasyonu Nedir Öğrenelim

Farkındalık Meditasyonu Nedir Öğrenelim

Farkındalık Meditasyonu hakkında bilgi edinmek isteyen sevgili dilekduası.com üyelerimize yazalım

Meditasyon, kısaca nefesimizi izleyip anda kalmamızı sağlayan bir uygulamadır. Sanıldığının aksine çok basit bir uygulamadır ve düzenli olarak yapılması büyük önem taşımaktadır. Günde 10 ila 30 dakika arası meditasyon yapan bireylerde psikolojik olarak iyileşmeler görülmüştür. Ayrıca uyku düzeni ve ruh sağlığı açısından büyük önem taşır. Farkındalığa ulaşmamızı sağlayan ilk temel eğitimdir. Meditasyonun amacı öze yani evrensel bilince ulaşmaktır. Meditasyon esnasında beynimiz uyku ya da hipnoz halindekinden daha farklı bir şekilde alfa ve teta dalgaları yaymaktadır. Beta dalgaları ise yalnızca beyin aktif olduğu zaman yayılırlar. Alfa dalgaları genellikle uyku ile uyanıklık arasında tam dinlenme halinde ortaya çıkar.

Meditasyon Nasıl Yapılır?

Rahat, dik ve dengeli bir şekilde oturulmalıdır. Meditasyon esnasında omurganın dik olması başarılı bir uygulama için önemlidir. Daha sonra düzenli ve heyecansız bir solunum sağlamaya çalışırız. Konsantre olacağımız bir nesne seçeriz. Bu nesne çiçek olabilir. Mum alevine bakarak da meditasyon çalışmaları yapanlar hızlı şekilde başarıyı sağlamışlardır. Meditasyon yapılacak yer mümkün olduğu kadar sessiz ve rahatsız olmayacağınız bir ortamda olmalıdır. Unutmayın amacımız “kendimizi izlememizdir.”

Bunlara ek olarak bol kıyafetler giyilmesi, banyo yapmak, dişlerimizi ve burnumuzu temizlemek, idrar torbamızı ve bağırsaklarımızı temizlemek ve boşaltım faaliyetlerini tamamlamak gibi gevşemeyi sağlayacak tüm faaliyetler başarılı bir meditasyona yardımcı olur.

Meditasyon esnasında mümkünse dilin ucu damağa değmemeli dil ağızda düz yatmalıdır. Dil üst veya alt dişlerin arkasına değebilir. Yine de dilinizi en uygun ve en rahat biçimde nasıl hissediyorsanız öyle konumlandırın.

Meditasyon iki şekilde gerçekleştirilebilir ;

-Nesne yardımı ile
-Sadece nefes izleme uygulamaları ile derin meditasyon

Nesne Yardımı ile Meditasyon

Nesne yardımı ile meditasyon daha basittir. Seçilen nesneye gözleriniz yarı açık şekilde odaklanarak bakmak ve 5 dakika kadar sonra gözlerinizi kapatıp baktığınız nesneyi gözünüzde canlandırmaya çalışmanız gerekmektedir. Bir örnek verecek olursak, mum alevine bir süre baktınız. Gözlerinizi kapadığınızda hala mum alevinin görüntüsü devam edecektir. Bu bazen gece yolda giderken sokak lambalarına baktıktan sonra başımızı başka yere çevirdiğimizde halen lambayı görmemiz gibidir.

Mum alevini gözlerimizi kapadığımızda görmeye devam ediyoruz demiştik. Aleve çeşitli şekiller vererek zihnimizi buna konsantre etmeye çalışmalıyız. Alev bir kuş olur uçmaya başlar sonra bir ağaca konar sonra tekrar havalanır gibi. İşte bu imajinasyon çalışması ile meditasyona geçiş sağlanır.

Bir başka nesne yöntemi ile meditasyon çalışması için “Yansıma meditasyonu uygulamalarını” örnek verebiliriz. Bu uygulama için tam karanlık bir ortam uygun değildir. Cam veya yansımaya sahip bir nesneye odaklanırız. Örneğin cam bir çay bardağını önümüze koyalım. Gözlerimiz yarı kapalı halde kısık bir şekilde bardağın bir noktasına odaklanırız. Bu odaklandığımız nokta ortamdaki ışığın yansıdığı mesela lambanın şeklinin görüldüğü beyaz küçük bir noktadır. Ortamdaki ışık tek o noktadan yansır. Rahat bir şekilde bunu görebiliriz. O noktaya odaklanırız ve dik bir şekilde oturarak rahatlamaya çalışırız. 10 dakika kadar bu uygulama gerçekleştirilir. Daha sonra etraf bulutlanmaya başlayacak ve görüntü algınızda değişimler olacaktır. Yansıma uygulamasının diğer nesne uygulamasından farkı gözlerimizi kapatma süremizin olmaması bunun yerine gözlerimizin kendiliğinden kapanmasıdır. İçte bir çekilme ve enerji akışı hissedilecektir. (Merkezlenme).

Meditasyonda Nefes Ve Konsantrasyon

Meditasyon esnasında grip değilseniz burnunuzdan nefes alıp vermeniz daha doğrudur. Her soluk alışta diyafram yükselmeli ve karından nefes alınmalıdır. Nefes verişte ise diyafram inmelidir. Meditasyona başlarken sessiz, yumuşak ve yavaş soluk alınmalıdır. Meditasyon derinleştikçe nefes alıp verişler kendiliğinden yavaşlayacak ve düzene girecektir. Meditasyon nesnesine bakıldığında onu duymaya ve görmeye aynı anda çalışın. Sabırla konsantrasyon yenilenmelidir. Dikkat zamanla artacaktır. Dikkat dağılırsa yeniden odaklanılmalıdır. Aslında buradaki amaç “bir olma” kavramının yakalanmasıdır. Farkındalık, bilincin derinliklerine inildikçe kendi dışındaki varlıklarla bütünleştiğini kavrar. Bilen ve bilinen arasındaki mesafe ortadan kalkar. Yalnızca biliş vardır. Bilen, bilinen ve bilme işlemi tek bir oluş haline gelir. Budistler buna “samadhi” demektedir. Fotoğraf makinesindeki odaklanma mekanizması ile durum aynıdır. Konsantrasyon bozulduğunda sakin bir şekilde acele etmeden tekrar odaklanılmalıdır. Tepkisizlik muhafaza edilmelidir. Düşünceleri izlerken onları konular olarak değil sadece “düşünce işte ne olacak” şeklinde izlemek doğru olandır. Düşünce paketini açarsanız ve hatırlama başlarsa konsantrasyon büyük ölçüde zarar görür. Düşünceyi yargısız bir şekilde izlemek önemlidir. İyi veya kötü düşünce olarak değil sadece düşünce olarak izlemeliyiz.

Hiçbir şekilde düşünceler engellenmeye çalışılmamalıdır. Düşüncelerin gelmesi çok faydalıdır ve bilinçaltımızın temizlendiğinin işaretidir. Düşüncelere gülümseyip onlara teşekkür etmeliyiz. (Düşünceleri izleme uygulamaları ilerde detaylıca anlatılacaktır.)

Nefes Uygulamaları ile derin meditasyon

Meditasyonla çakralarımızda harekete geçirilen güç hinduizmde kundalini enerjisi ya da yılan enerjisi olarak adlandırılır. Sufizm de buna “kalp gözünün açılması” (kalp çakrasının faaliyeti) denilmektedir.

-Gürültü, ışık ve sesten uzak karanlık bir ortam seçin.
-Dik ve rahat şekilde hareketsizce oturun. Önceki uygulamada anlatılan hazırlık uygulamalarını yapın.
-Düzenli olarak burun deliklerinizden nefesi aşağı karnınıza doğru soluyun.
-Nefes alırken “ İçinize sonsuz bir ışığın dolduğunu hissedin”, Nefes verirken içinize dolan bu sonsuz ışığın tüm bedeninize dağıldığını hissedin.
-Kendinize “benden içeri bene ulaşıyorum” (ışığın dolduğu ve biriktiği yer) telkinini verin. (Sufizimde çeşitli zikirler telaffuz edilir, hinduizmde çeşitli mantralar söylenir)


Gözlerimizi kapatıp rahat bir şekilde oturduk. Burnumuzdan ilk nefesi aldığımızda (1. adım) içimize ışık doluyor hissini yaşıyoruz. Daha sonra bir an duraklıyoruz (2. adım). Nefesimizi veriyoruz yavaş ve sakin bir şekilde. Işık tüm bedenimize yayılıyor (3. Adım). Nefesimizi verdikten sonra bedenimizin o ışığı emmesini bekliyoruz (4. adım). Bu uygulamayı bu 4 adımda belirgin şekilde gerçekleştirmeliyiz. İlk olarak 5, sonra 15-20 dakikalık solunum konsantrasyonu çalışmaları yapılmalıdır. 4. Adımdan sonra enerjinin bedenimiz tarafından emildiğini hissederken telkini veriyoruz. “Ben kimim” . Ve bekleme sürecinde yeniden nefes almadan içimizden cevabın gelmesini bekliyoruz. Bu uygulama aylarca aksatılmadan gerçekleştirilmeli ve hayatımızın bir paçası haline getirilmelidir. Nefes verdikten sonraki süreç yani 4. Adım uzun tutulmalıdır ve telkinler o esnada verilmelidir. “ben kimim , ben neyim , benden içeri bene ulaşıyorum” vb. telkinler ile öz bilince ulaşılmaya çalışılır ve cevaplar içimizden verilir. Ne zamanki nefesin zaten “kendiniz” olduğunu hissettiniz işte o zaman meditasyonun en derin aşaması sağlanmış olur.


Bu uygulama sezgilerimizi dizginlemek ve egonun gürültü ve karmaşıklığının ardına ulaşmak amacı ile yapılır. Amacımız egoyu yok etmek değildir. Sadece onun arkasına geçmektir. Ego istesek de yok edemeyeceğimiz bir mekanizmadır. “Ben kimim, ben neyim” telkini ile başlanması doğru olandır.

alıntıdır
sevgiler
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 22-11-11, 05:28   #2 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 16-11-11
Mesajlar: 1.528
Konular: 0
birkul is on a distinguished road
Standart

faydalı bir konu teşekkür ederiz emeğinize sağlık
birkul isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 22-11-11, 06:15   #3 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 19-11-11
Mesajlar: 1.534
Konular: 0
varol is on a distinguished road
Standart

teşekkürler elinize sağlık site ve konular çok faydalı
varol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 29-11-11, 03:03   #4 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

ben teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınız için
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 09-12-11, 19:03   #5 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 09-12-11
Mesajlar: 1.186
Konular: 0
ravza is on a distinguished road
Standart

selamlar olsun herkese bende aranıza katıldım konular harika
ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 10-12-11, 02:49   #6 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

dilekduası na hoşgeldiniz iyi forumlar dilerim
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
farkındalık meditasyonu


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:26.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz