Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > DİLEKDUASI KÜLTÜR SANAT > Öykü Köşesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gülümsemek İçin Bir Neden Yazın Vetala Forum Cafe 17 30-10-12 14:56
Sevgiyle Sununulmuştur. Gülşen Pozitif Düşünebilme Teknikleri 0 28-08-12 20:09

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 31-10-12, 19:58   #1 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
SUMASALI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 30-09-12
Mesajlar: 1.478
Konular: 421
SUMASALI is on a distinguished road
Standart Sevgiyle Gülümsemek

Sevgiyle Gülümsemek

Yeter ki talan edilmesin duygular Hiçbir kötülük diş bileyemesin bizi mutlu edecek duygularımızaVe umut hep saklı kalsın yüreğimizin bir köşesinde. Çünkü yaşadığımız ve yaşayacağımız nice fırtınalarda bize en gerekli duygu umut.




Umudu iyi bellemek gerekir bize ait yaşamda Umudun ne kutsal ne mucizevi ne büyülü bir kavram olduğunun iyi bilinmesi gerek Bu hafta size yaşadığım bir süreçten bahsetmek istiyorum Bunun için biraz geriye lise yılarıma gitmemiz gerekiyor Anlatacaklarım taşındığımız evin tam karşısında ki ortopedik engelliler (yatılı) okulu ile ilgili. Bu umutla yaşayanların yaşama yürekleriyle tüm güçleriyle sarılmış olanların öyküsü Umudun ne demek olduğunu belki de hepimizden daha iyi bilenlerin yaşamları.



Taşındığımızın ilk günlerinde arkadaşlarımla okulun bahçesinde oynayan dinlenen yatılı okul öğrencilerini izlerdik. Daha o süreçte kaynaşmamıştık kimseyle Genelde bedensel özürlü erkekler bahçede futbol oynarlardı. Kızlarda okul duvarına dizili banklarda oturup futbol oynayan erkekleri izlerdi Daha sonra zamanla okul müdürünün oğluyla aynı sınıfta okumamın da vesilesiyle iç içe olmaya başladık okul öğrencileriyle. Bizler için 'sağlamlar' diye bahsederlerdi. Kimi doğuştan kimi sonradan çeşitli nedenlerden ötürü bedensel işlevlerini kaybetmiş bu insanları tanımam benim yaşamımda önemli bir dönüm noktası olmuştur.


Kendi içlerinde kurmuş oldukları dünyaya iyiden iyiye alışmışlardı. Bense bu zaman akışında sürekli düşünüyordum; nedenleri hayatın acımasızlığını adına kader denilen kavramın bazı insanların yaşamlarını nasıl da farklılaştırdığını.


Doğrusu umut kavramının ne denli kutsal kıymetli paha biçilemez bir kavram olduğunun o sıralarda farkında değildim. Bazen kendime şu soruyu sorardım; nasıl oluyor da bahçede neşeylekahkaha içinde top oynayabiliyorlar arkadaşlarıyla şakalaşabiliyorlar pırıltılı gözlerle yaşama bakabiliyorlardı? Ama bu sorunun ne kadar önemsiz içi boş kof bir soru olduğunu pek sonraonların bana umudun ne demek olduğunu öğrettikleri an anladım.


Anladıkça bedensel engelli bu dostlarıma saygım hayranlığım o ölçüde artmaya başladı. Anladıkça; bizler onlar ayrımının geçersizliğini kavradım. Bana yaşamı olgunluğu çıkarsız sevgiyi öğrettiler. Ben orada iki kolu iki bacağı olmayan ama yüzünde ki gülümsemeyi asla kaybetmeyen dostlar tanıdım. Niyetim kimsenin yüreğini burkmak yada duygu sömürüsü içine girmek değil. Beni bağışlayın beni yanlış anlamayın. Ama biliyorum 'sağlamlardan' ilk istedikleri şey kendilerine acımamaları. Ya da kendileri için timsah gözyaşı dökmemeleri.


O dostlarımdaki umut hepimize yeter de artar bile. Kimse kusuruma bakmasın alınmasın; o dostlarımda ki umut en gerçek en hakiki en parlak umut. İstedikleri yüreklerinde barındırdıkları o gerçek umudun karşılığını bulması. Karşılığını insanca yaşamak sevgi olarak bulması.


İşte ben o yıllarımda bu dostlarım sayesinde tanıdım yaşamın gerçekliğini sevgilimle parkta yürürken; yaşadığım yaşayabildiğim anın ne kadar değerli olduğunu ve asıl olanın beden değil yürek olduğunu Asıl olanın yürekte taşınan gerçek sevgi gerçek umut olduğunu.


Bu yazıyı okuyan dostlarımın üzülmesini istemem. Gülümseyin. Gerçekten gülümseyin Çünkü eminim o dostlarım da böyle istiyorlardır şu an. Gülümsememizi kendilerine acıyarak değil de sevgiyle gülümsenmesini. 'vah vah' diye değil de yüreklerinde sevgiyle parlayan umudu fark ederek gülümsememizi.
__________________
''yâ leytenî küntü turâbâ"
" keşke toprak olsaydım "...
SUMASALI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 31-10-12, 23:43   #2 (permalink)
Yasaklı
 
Üyelik tarihi: 30-09-12
Mesajlar: 68
Konular: 0
karbeyaz is on a distinguished road
Standart

eline ,yüreğine sağlık canım
karbeyaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 31-10-12, 23:46   #3 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
SUMASALI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 30-09-12
Mesajlar: 1.478
Konular: 421
SUMASALI is on a distinguished road
Standart

okuyan gözlerine saglıkkk arkadasım....
__________________
''yâ leytenî küntü turâbâ"
" keşke toprak olsaydım "...
SUMASALI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:03.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz