Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > DİLEKDUASI KÜLTÜR SANAT > Sinema Tanıtım

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 17-11-11, 15:44   #1 (permalink)
AKTİF ÜYE
 
Üyelik tarihi: 03-11-11
Mesajlar: 197
Konular: 2
zeliş is on a distinguished road
Standart Ay Büyürken Uyuyamam

Ay Büyürken Uyuyamam

Türk yıldızların yeni filmi Ay Büyürken Uyuyamam dan haberler

Ünlü Yönetmen Şerif Gören’in hayata geçirdiği filmde geçtiğimiz yıl ve bu yıl Türk Televizyonlarında oynayan dizilerde başarılı olmuş bir çok oyuncu bir araya geldi.

"Adını Feriha Koydum" dizisindeki Hazal Kaya’dan, "Fatmagülün Suçu Ne"deki Mustafa karakterindeki Fırat Çelik’e kadar birçok genç başarılı oyuncu filmde rol aldı.

Necati Cumalı'nın “Ay Büyuyürken Uyuyamam”, adlı kitabından, aynı isimle Şerif Gören tarafından uyarlanan hikayenin konusu şu iekilde özetleniyor

; "Uzaktan sakin ve huzur dolu, deniz kenarında bir Ege kasabası. Kasaba halkının yalnız bir anne ve iki kızı üzerinde kurduğu mahalle baskısı.
Hem güçlü hem de kurban bu üçlünün, çarkın dişlileri arasında kalmamak için verdikleri mücadele. Kasaba sakinlerinin rayından çıkmış ahlaki tutumları ve sosyal bir depreme doğru gidişleri. Kadın ,erkek, cinsellik, din ve psikolojik çarpanları olan bir denkleme, ahlak ve ahlaksızlığa, namus ve namussuzluğa provakatif bir bakış açısı ile yaklaşılıyor."

Filmde Ayça Bingöl, Hazal Kaya, Fırat Çelik’in yanı sıra geçtiğimiz yıl reyting rekorları kıran bir başka dizi olan "Hanımın Çiftliği"ndeki Berber Reşit karakteri ile Hakan Boyav yine aynı dizide Kabak rolü ile dikkatleri üzerine çeken Ali Düşenkalkar ile dizide can dostu Ramazan’ı oynayan Necip Memili’ de yer alıyor.

Necati Cumalı'nın bu eserinin Şerif Gören tarafından uyarlanmış hali 9 Aralıkta sinemalarda gösterimde olacak. Filmin tanıtımında kullanılan sahnelerin ise uzun süre konuşulacağa benziyor.

alıntıdır
zeliş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 20-11-11, 05:58   #2 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 19-11-11
Mesajlar: 1.534
Konular: 0
varol is on a distinguished road
Standart

teşekkürler elinize sağlık site ve konular çok faydalı
varol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
ay büyürken uyuyamam


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:41.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz