Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > DİLEKDUASI KÜLTÜR SANAT > Tarih Öğreniyoruz

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 13-11-11, 02:49   #1 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart Deliler Başıbozuklar Tarihçesi

Deliler Başıbozuklar Tarihçesi

Esasen osmanlı ordusunda düşman hattı ve ardına korku salma amaçlı görev yapmış bir birliktir. Günümüzdeki Bordo Bereliler'in osmanlı ordusundaki benzerleri diyebiliriz.

Tokat çalışmaları ıslak mermere avuç içleri ile vurma şeklindedir. Bunun amacı; genelde düşman üzerine gönderilen ilk birlik olması nedeniyle, kalabalık bir düşman kitlesine karşı savaşan bu birlik elemanları bir süre sonra elindeki kılıcı ve kalkanı atıp düşmanın başına tokat vurmak suretiyle safdışı etmeleri içindir. Bu tokatı yiyenlerin genelde boynu kırılır ya da beyin travması geçirirler.

Yetişmiş bir başıbozuk'a savaşmak istediği silah verilir. Bu diğer birliklere göre bir ayrıcalıktır.

Görüntü olarak da korku salması için ön dişleri çekilen başıbozukların ayrıca kafaları kazıtılır. Saldırıya girecek olan Başıbozukların bazıları zincir ile bağlıdırlar ve saldırıya geçilirken zincirleri çıkartılır. Vücutları bilimum hayvan postu ile kaplıdır ve zırh taşımazlar. Zırh taşımamalarının en büyük sebebi ise vücutlarında bulunan yaralarının düşmana gösterilmesi ve bu yaraların büyük, aynı zamanda korkutucu olmasıdır. Zırh olmadan daha hızlı hareket edebilmektedirler. Düşmanın zırhlarını ısırırlar, ağaç kayalık gibi doğal olan şeylerede saldırabilirler. İçinde bulundukları anlaşılmaz durumdan dolayı kendi tarafında olan askerleride öldürdükleri bilinir.

Osmanlı ordusunda belki de en zor görevleri alan bu birlik bir çok seferden kayıpsız dönmüşlerdir.

Osmanlıya ait bu birliğin unutulmayan efsanelerinden; Viyana kuşatması sırasında hatları yararak avrupa içine girmeye çalışan Başıbozuklar birliğinin, durumu abartarak Almanyaya kadar ulaşmalar, çelik miğfere 2 milimetre derinliğinde el izi bırakmışlardır.

Başıbozuklara aynı zamanda deliler denilir. Perslerin savaşçıları olan Berserker birlikleri Başıbozuklar birliği ile benzer özellikleri taşımaktadırlar. Perslerin birlikleri olan Berserker'lar ( Gözü dönmüş er, berserk-er) savaştan önceki gece kan içerek ve uyuşturucu alarak ayin yaparlar.

alıntıdır
sevgiler
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:32.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz