Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 16-09-12, 00:58   #6 (permalink)
zeinarda
ziyaretçi
 
Mesajlar: n/a
Konular: 6
Standart

1.Temizlik: Bir işçi arının kovandaki ilk görevi temizliktir. Pupadan çıkan arı hemen temizliğe başlar. Öncelikle kendi hücresinden başlayarak ilk iki gün boyunca kuluçka hücrelerini temizler.

2.Larva Bakıcılığı: Hayatlarının 3.gününden itibaren larvaların beslenmesi işini üstlenirler. Bu konuyla ilgili her türlü detayla özenli bir şekilde ilgilenirler.


3.Petek İnşası Ve Onarım: 10. günden itibaren arılar kovan dışına çıkarak çevreyi tanırlar. Bu arada işçilerin karnındaki balmumu bezleri gelişmeye başlar.12.günlerinde olgunlaşarak balmumu üretecek hale gelirler.12 günlük olan işçiler ,arı yavrularını beslemeyi keserler ve birbirine eşit altıgenlerden oluşan peteğin inşasına koyulurlar.


4.Kovan Bekçileri: Bu dönemde arıların iğne bezleri gelişir ve zehir üretmeye başlar. İşte bu dönemdeki arılar kovan kapısında nöbet tutarak davetsiz misafirlerin içeri girmesini engellerler. Gelen her canlı (arılar bile)kapıdaki nöbetçinin kontrolünden geçerek içeri girebilir. Nöbetçi arının yerinden ayrılması durumunda ise hemen başka bir işçi arı nöbeti devralır.


5.Bal Yapımı: İşçi bal arılarının hayatlarının son dönemindeki görevleri ihtiyaçları olan tüm besin maddelerini (Polen ve Nektar) toplamaktır. Arılar kışın besin bulamadıkları için kovanlarına bal depo ederler. Kış için ayrıca polen depo edilmez yalnız yağmurlu havalarda kullanılmak üzere yavru arılara yetecek kadar Polen biriktirilir.
  Alıntı ile Cevapla