Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > DİLEKDUASI FORUM > Dilekduası Serbest Kürsü

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rızık ve Geçim Sıkıntısı İçin Dua zeinarda Bereket Duaları 2 25-11-13 19:26
geçim sıkıntısı çekenler için dua şimşek Hacet Duaları Ve İstek Duaları 0 04-11-13 13:10
Evli Ve Mutsuz İnsanlar İçin SUMASALI Muhabbet Sevgi Ve Aşk Duaları 0 11-12-12 00:08
Geçim Sıkıntısı Çekenler İçin Dua dilekduasi Bereket Duaları 5 10-12-11 02:01
İnsanlar Nasıl Haşrolacaklar nurcann Ahiret Hayatı 0 16-11-11 19:31

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 16-03-14, 00:22   #1 (permalink)
 
zeytınn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15-05-13
Mesajlar: 1.171
Konular: 73
zeytınn is on a distinguished road
Standart İnsanlar neden para sıkıntısı çekerler?

İnsanlar neden para sıkıntısı çekerler?

İnsanlar neden para sıkıntısı çekerler?
Bir çok insan para sıkıntısı çektiğinden veya çevresindeki insanların kendini anlamadığınıdan yakınarak sızlanır dururlar. Gereğinden fazla alıngandırlar. Acaba az mı para kazanıyorlar? Yoksa çevresindekiler külliyen kötü mü?
Dünyadaki insanların çoğunluğu az para kazanır. Bunlardan bir kısmı sanki bir eli yağda bir eli balda gibi mutlu yaşarlar. Bir kısmı ise sıkıntılar içinde kıvranırlar. Yani mutlu ve rahat yaşamak gelirle doğru orantılı değildir. Bazılarına göre çok daha fazla geliri olanlar da rahat ve mutlu yaşayamazlar. Elindeki imkanları iyi kullanabilme yeteneği insanların rahat ve mutlu yaşamalarını sağlar. Bunlardan birinci gruptakilere gerçekciler, ikinci gruptakine ise hayalciler diyelim. Nedir bunun sebebi? Bunların yaşam tarzlarını ve davranışalarını inceleyecek olursak aşağıdakileri görürüz.
Gerçekciler: Gelirini zaruri ihtiyaç maddelerine öncelik vererek harcarlar. Keyfi olanları ise zaruri ihtiyaçlardan artanla karşılarlar.
Hayalciler: Daha ziyade keyfi olanları ön planda tutarlar. Örneğin:
Dar gelirliler devletten veya patronlarından daha fazla ücret vermelerini isterler. Bir türlü bunu istedikleri oranda gerçekleştiremezler. Aylıklarına yüzde on zam olsa bin lira maaşda 100 lira artış olur. Halbuki zaruri ihtiyaç olmayan sigarayı bıraksalar hem sağlıklarına hem de bütçelerine, verilen zamdan daha fazla katkıda bulunmuş olurlar. Ama bırakamazlar. Zaten sigarayı bırakacak kadar azimli ve kararlı olambilseler bir çok sorun kendiliğinden ortadan kalkacaktır.
Bazı insanlar sıkıntılarını unutmak için içki içerler. İçki içmek bir zevktir ama sorun çözmez daha da derinleştirir. Sıkıntılardan kurtulmak için ayık kafayla çare aramakla sorunlar çözülürler. İçki içerek ve unutarak ancak sorunlar katlanarak ertelenirler.
Bazıları ellerindeki eşyaları hor kullanmayı, kısa zamanda eskitmeyi ve kırıp bozmayı marifet sayarlar. Halbuki evinizde kullandığınız eşyaları biraz dikkat ederek kullanım ömürlerini artırsanız, o eşya kullanımda kaldığı sürece bütçenize onun fiyatı kadar katkıda bulunmuş olmaz mısınız? Bir alet işimizi eksizsiz görüyorsa yenisi kadar kıymetlidir.
Bazıları ise kendi eşyalarını umursamazlar. Kendilerine göre bir felsefe geliştirerek "Nasıl olsa modası geçecek, benimle birlikte yaşayacak değil ya" gibi beyanlarda bulunurlar. Eşyaların kırılıp dökülmesini, bozulmasını iyiye işaret sayarlar. Kullanım klavuzlarını okumazlar, yalnızca iterek çekerek veya üstündeki düğmelere rastgele basarak çalıştırmayı denerler. Hor kullanırlar. Bunun sonucunda da ilk günden veya kısa bir süre sonra kullanılmaz hale gelirler. Buda bütçelerine devamlı ek yük getirir ve zorunlu ihtiyaçlarını karşılamakda sıkıntı yaratır.
Gerçekciler:
Gelirlerinin sınırsız olmadığını bilirler ve ayağını yorganına göre uzatmaya çalışırlar.
hayalci: Gelirlerini hiç düşünmeden harcarlar ve kısa zamanda cepleri boş kalır ve çevrelerine geçinemediklerinden dert yanarlar. Peki bu ne işe yarar. Hiiiç. Kimse kimseye benim param çok al da sen ye diye vermez.
Dünyada bütün ülkelerde insanlara sınırsız harcama kredisi verilmemiştir ve nüfusun çoğunluğu işçi ve memurdan oluşur. Küçük bir azınlığın geliri çoktur. Buna rağmen onlar da bazı küçük kurallara dikkat etmezlerse büyük para sıkıntıları çekerler.
Bu nedenle elinizdeki imkamları yerinde ve iyi kullanmanızı öneririm. Altmış yılı aşkın süredir bu prensibe sadık kaldığımdan memur olmama rağmen kayda değer bir para sıkıntısı çekmedim. Hayal kurmayın demem. Hayal etmek insanı geliştirir. Fakat bunların getirisi ve götürüsü incelenerek getirisi, götürüsünden fazla olanlar uygulamaya konduğunda iyi netice alınır.

alıntı
zeytınn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 18-03-14, 20:02   #2 (permalink)
Hun
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 30-09-12
Mesajlar: 1.505
Konular: 724
Hun is on a distinguished road
Standart

emegine saglik
Hun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:50.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz